blog Archives - Lav Komerc

Категорија: blog

Posted in
Posted in

Дрво или винил – што да одберете?

Не само што е важна естетиката, туку веројатно ќе одите по него долго време, затоа посветете целосно внимание на изборот на подот. Треба да ги задоволува барањата на вашиот простор, да биде пријатен за одење и гледање и секако да одговара на вашиот вкус. Подот може да го претстави декорот на целата просторија. Па, каков […]

CONTINUE READING Дрво или винил – што да одберете? 1 min read
Posted in
Posted in

Која е предноста на Kaindl Aqua Pro подовите?

Водоотпорните подови од колекцијата Aqua Pro на Австрискиот бренд Kaindl се иновација посветена на издржливоста. Поради нивните исклучителни карактеристики, тие се исправени пред сите предизвици на секојдневното живеење во било кои станбени или деловни простории. Посебна карактеристика на овие издржливи подови е нивната органска подлога Aqua Pro, која е исклучително отпорна на влијанието на влагата, […]

CONTINUE READING Која е предноста на Kaindl Aqua Pro подовите? 1 min read
Posted in
Posted in

Што е градација на паркети и на што се однесува?

Поголемиот дел од дрвените подови се класифицираат во различни групи – Calm, Natural, Lively, Rustic итн. Но, што точно значи ова? Градацијата на дрвото генерално се однесува на ознаките, или природните карактеристики, како варијација на боите, бројот на јазли, годови и вдлабнатини и „несовршености“ кои финалниот производ ги поседува. За жал, не постои единствена дефинитивна […]

CONTINUE READING Што е градација на паркети и на што се однесува? 1 min read
Posted in
Posted in

Што е LVT под и кои се неговите предности?

LVT подовите се сè попопуларни во последните години, не само во комерцијални објекти туку исто така и во домовите. Во поново време ова подно решение дури се смета за инфериорно пред другите подни решенија како ламинат или паркет. Со развојот на технологијата и индустријата за подови значително се подобрени и унапредени материјалите кои што се […]

CONTINUE READING Што е LVT под и кои се неговите предности? 1 min read
Posted in
Posted in

Како да изберете соодветна изолација за вашиот под?

За да го постигнете максималниот квалитет на вашиот под, основата е една од најважните работи на кои треба да обрнете внимание.  Подлогите за изолација имаат за цел да обезбедат поголема топлинска, звучна како и хидроизолација во просториите, а се поставуваат и за да се постигне корекција на било какви нерамнини. Покрај тоа, изборот на соодветна […]

CONTINUE READING Како да изберете соодветна изолација за вашиот под? 1 min read
Posted in
Posted in

Како да го одберете вистинското лепило за вашиот под?

За да го обезбедите најдоброто од вашиот под, важно е да го направите вистинскиот избор на материјали кои ги користите при монтажата. Лепилата се користат за поставување и фиксирање на даските на подната основа, обезбедувајќи долгорочна стабилност и издржливост на подот. Најмногу се разликуваат по нивниот состав, како и според тоа за кој тип на […]

CONTINUE READING Како да го одберете вистинското лепило за вашиот под? 1 min read
Posted in
Posted in

Дали ламинатите одговараат со систем за подно греење?

Системите за подно греење стануваат сè поприфатлив и распространет метод за греење во многу објект. Но, пред да изберете под кој ќе го поставите во вашиот објект, задолжително мора да се провери дали тој е погоден за инсталација над овој систем.  Па, дали ламинатите се едни од нив? Ламинатите се едно од најприфатливите решенија во […]

CONTINUE READING Дали ламинатите одговараат со систем за подно греење? 1 min read
Posted in
Posted in

Како да одберете под за вашата канцеларија?

Секој сака работниот ден да го помине во простор каде што ќе се чувствува удобно, нели? При опремување на канцелариски простор, покрај естетиката, особено е важно да обрнете внимание на квалитетот на материјали кои ги вградувате. Некои се одлучуваат за традиционални, а други за модерни ентериери, но факт е дека, покрај добрата услуга, бизнис објектите […]

CONTINUE READING Како да одберете под за вашата канцеларија? 1 min read
Posted in
Posted in

Кој е соствот на ламинатот?

Ламинатот е еден од најпопуларните избори за под како во домашни, така и во комерцијални поставувања. Изработен со висок процент на природно дрво во составот, одлична издржливост и отпорност и широка палета на достапни декори и различни димензии, ламинатот е одлично решение за секаков тип на простор. Но, дали знаете кој е составот на ламинатот? […]

CONTINUE READING Кој е соствот на ламинатот? 1 min read
Posted in
Posted in

Кои подови се идеални за поставување над систем за подно греење и на што да обрнете внимание при поставувањето?

Подното греење претставува комплетен систем кој се поставува на целата површина на просторијата под подните облоги. Овој систем станува сè поприфатлив и распространет метод за греење во многу објекти во поново време. Причини има многу, а посебни поволности се овозможени во областите кои луѓето најмногу ги засегаат и посакуваат – економски и здравствени. Предноста на […]

CONTINUE READING Кои подови се идеални за поставување над систем за подно греење и на што да обрнете внимание при поставувањето? 1 min read
На врвот